Werkplaats

In onze ruime werkplaats repareren en onderhouden wij fietsen en scooters. Met de hefbruggen en fietsliften en het specifieke tweewieler gereedschap kunnen wij vlot en vakkundig werken.
Wij hebben vele jaren ervaring in de tweewielerbranche en voldoende kennis om storingen of kapotte onderdelen op te sporen en te repareren.

Afhankelijk van de soort reparatie of onderhoud proberen wij een wij een korte reparatietijd (van 1-2 werkdagen) te hanteren zodat u de minste hinder ervan ondervindt.

E5 benzine

Doordat de samenstelling van benzine is veranderd adviseren wij elke scooterrijder E5 – Euro98 benzine te tanken. Een eventuele toevoeging van een extra reiniger zorgt voor het behoud van de motoronderdelen en minder ingrijpende reparaties.
Het tanken van E10 – Euro95 benzine kan bij scooters problemen geven en schade aanrichten aan onderdelen in de motor.

KM stand op de controle sticker

Als uw scooter bij ons onderhoud of een reparatie heeft gehad plakken wij een sticker met de kilometerstand voor een volgende onderhoud of controle. Controleer regelmatig de kilometerstand of de scooter al toe is aan het volgende onderhoud. Controleer ook regelmatig of de teller doorloopt tijdens het rijden en niet stilstaat op een bepaalde kilometerstand.
Als u niet tijdig het onderhoud laat uitvoeren kan er directe of indirecte schade ontstaan aan de (benzine)motor. Dit kan de levensduur van de motor aanzienlijk verkorten.
Controleer regelmatig de bandenspanning en het oliepeil (als u een benzine scooter heeft).

Onderhoud electrische scooter

Als u een electrische scooter heeft is het verstandig om regelmatig de scooter te laten controleren. Natuurlijk voor uw eigen veiligheid maar ook voor de veiligheid van de andere weggebruikers.
Het is verstandig om 1x per jaar een controle te laten uitvoeren. Wij zullen tijdens deze controle de scooter op diverse punten controleren en in overleg eventueel voor u repareren.
Controleer zelf regelmatig de bandenspanning zodat u de maximale actieradius uit uw accu kunt halen.

2 takt scooters

De 2-takt scooters hebben een verouderd motortype waar steeds minder (originele) motorische onderdelen of plaatwerk van te verkrijgen is. Het kan daardoor voorkomen dat het ene onderdeel nog wel te bestellen is, maar het andere onderdeel niet meer. Wij hebben daarom besloten om geen 2-takt scooters meer in onze werkplaats aan te nemen.
De uitstoot van de 2-takt motor is hoger dan de huidige, zuinige 4-takt motoren. Het is daarom verstandig om na te gaan of je verouderde 2-takt scooter nog wel helemaal van deze tijd is en of je hiermee door wil blijven rijden.

Let op: Wij repareren en onderhouden alleen de scooters en fietsen die bij ons gekocht zijn (door u of een eerdere eigenaar).