Scooters

Er zijn heel veel verschillende merken scooters verkrijgbaar en daarmee ook verschillen in kwaliteit, levensduur, grootte en prijs van de scooters. Wij zijn dealer van diverse merken en kunnen u de verschillen hierin goed laten zien en voelen.
Het is erg belangrijk om een scooter te kiezen die bij uw gebruik en budget past. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u hierin goed adviseren en kunt uzelf de juiste keuze maken.

De benzine scooters hebben een zuinige motor waardoor het benzine verbruik erg laag is, +/- 1:45-50. De motortypes worden continue vernieuwd en aangepast ivm de Europeese en Nederlands regelgeving. Hierdoor kan het voorkomen dat eenzelfde model opeens duurder is omdat er een nieuw type motor onder zit. Dit is erg verwarrend dus kom bij ons langs voor duidelijke uitleg hierover.

Het aanbod van electrische scooters en brommers wordt steeds groter. Ook hier is veel verschil in merken, kwaliteit, grootte en natuurlijk de actieradius.
De actieradius is het aantal kilometers wat u kunt rijden op 1 accu lading. Het type scooter (bromscooter / snorscooter), persoonlijk gewicht van de bestuurder en een eventuele passagier, bagagegewicht, de weersomstandigheden en de leeftijd van de accu hebben invloed op de actieradius.
Laat u verrassen door het rijden met een elctrische scooter !

Wij hebben altijd verschillende merken, types en kleuren staan van benzine- en electrische scooters zodat u de scooters zelf kunt zien, voelen en uitproberen.

U bent van harte welkom.

Helmplicht snorscooters

Zoals het er nu (dd. 13-07-2022) naar uitziet gaat de Nederlandse regering de helmplicht doorvoeren voor de snorscooters. Dit betekend dat (eventuele wijzigingen voorbehouden) vanaf 1 Januari 2023 er ook op een snorscooter een helm gedragen moet worden. Echter is er besloten om een lichter type helm toe te staan. Het is dus niet nodig om een ‘zware’ scooterhelm op de snorscooter te dragen.

Wij hebben het type helm wat goedgekeurd is voor de snorscooter als showmodel beschikbaar zodat u deze kunt zien en het verschil met een ‘echte’ scooterhelm kunt zien en voelen.

Houd, bij het bestellen van een snorscooter-helm, rekening met (langere) levertijden en eventuele tussentijdse prijsverhogingen.

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen omtrent de helmplicht en de verschillen tussen de brom- en snorscooter.

Hieronder kunt u een keuze maken in het soort scooter en ziet u (een deel van) het aanbod op onze website.