Scooters

Er zijn heel veel verschillende merken scooters verkrijgbaar en daarmee ook verschillen in kwaliteit, levensduur, grootte en prijs van de scooters. Wij zijn dealer van diverse merken en kunnen u de verschillen hierin goed laten zien en voelen.
Het is erg belangrijk om een scooter te kiezen die bij uw gebruik en budget past. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u hierin goed adviseren en kunt uzelf de juiste keuze maken.

De benzine scooters hebben een zuinige motor waardoor het benzine verbruik erg laag is, +/- 1:45-50. De motortypes worden continue vernieuwd en aangepast ivm de Europeese en Nederlands regelgeving. Hierdoor kan het voorkomen dat eenzelfde model opeens duurder is omdat er een nieuw type motor onder zit. Dit is erg verwarrend dus kom bij ons langs voor duidelijke uitleg hierover.

Het aanbod van electrische scooters en brommers wordt steeds groter. Ook hier is veel verschil in merken, kwaliteit, grootte en natuurlijk de actieradius.
De actieradius is het aantal kilometers wat u kunt rijden op 1 accu lading. Het type scooter (bromscooter / snorscooter), persoonlijk gewicht van de bestuurder en een eventuele passagier, bagagegewicht, de weersomstandigheden en de leeftijd van de accu hebben invloed op de actieradius.
Laat u verrassen door het rijden met een elctrische scooter !

Wij hebben altijd verschillende merken, types en kleuren staan van benzine- en electrische scooters zodat u de scooters zelf kunt zien, voelen en uitproberen.

U bent van harte welkom.

Helmplicht snorscooters

Vanaf 1 Januari 2023 is het verplicht om ook op de snorscooter een helm te dragen. Er is door de overheid besloten dat snorscooter rijders en hun passagiers een ‘gewone’ scooterhelm mogen dragen, maar ook de lichtere speedpedelec helm. Dit type helm is kleiner qua schaal en lichter in gewicht. Zo voelt het dragen van een helm niet belemmerend. Wel moet deze helm voldoen aan de gestelde goedkeuring.

Wij hebben een ruime voorraad helmen, zowel het gewone type scooterhelm maar ook de speed pedelec helm. U kunt het verschil zien en voelen en zo tot een goede keuze voor een helm komen.

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen omtrent de helmplicht en de verschillen tussen de brom- en snorscooter.

!! Binnenkort meer nieuws over het eventueel omkeuren van uw snorscooter naar bromscooter !!

Een scooter kopen

Als u op een scooter wilt gaan rijden heeft u een rijbewijs nodig. Het AM-rijbewijs is specifiek voor scooters. U mag met dit rijbewijs rijden op allebei de type scooters, snorscooter (25 km/h) en bromscooter (45 km/h).

Met uw autorijbewijs B mag u ook op de scooter rijden. Dit staat op uw rijbewijs vermeld. U mag hiermee allebei de type scooters besturen.

Omdat Remijn Tweewielers een RDW erkend bedrijf is kunnen wij bij aankoop deze scooter op uw naam overschrijven. Om dit te kunnen doen is er een Nederlands rijbewijs, paspoort of ID kaart nodig met hieraan gekoppeld een Nederlands adres / postadres. De minimum leeftijd om een scooter te kunnen te naam stellen is 16 jaar.

Mocht uw situatie anders zijn dan hierboven omschreven kunt u bij het RDW navragen of het mogelijk is om een kenteken op uw naam over te laten schrijven.

Nadat de scooter op uw naam is overgeschreven zit er een verzekeringsplicht op het kenteken. Dit betekend dat er vanaf die dag een verzekering voor de scooter afgesloten moet worden. Dit kunt u doen bij uw verzekeringsadviseur of verzekeraar. Remijn Tweewielers kan dit niet voor u regelen en mag u hierin ook geen advies geven.

Na alle papierwerk kunt u dan echt de weg op en heerlijk genieten van het scooter rijden !

Hieronder kunt u een keuze maken in het soort scooter en ziet u (een deel van) het aanbod op onze website.